Aandenken huisdier

Aandenken aan een overleden dier

 
Een groot aantal van de dierenportretten die ik maak is van dieren die overleden zijn. Juist omdát er geen goede foto’s zijn wil men een tekening als aandenken laten maken. Als dat ook voor jou geldt kun je het volgende doen:

Om te beginnen ga je op zoek naar bruikbare foto’s. Fotomappen, fotolijstjes, digitale bestanden,… elke foto waar het dier scherp op staat is mogelijk toch geschikt om als voorbeeld te gebruiken. Belangrijk is dat de ogen duidelijk zichtbaar zijn.

Aan de hand van de meest bruikbare foto’s gaan we kijken wat de mogelijkheden zijn. Soms kan ik van losse foto’s één portret maken. Of met meerdere foto’s kan ik een collage maken met kleinere afbeeldingen, waardoor toch een grotere tekening mogelijk is.


Een voorbeeld

Op het voorbeeld hieronder zie je een foto (uit een fotolijstje) met een kopje van een paar centimeter groot, waarvan het gelukt is om een portretje van 18 x 24 cm te maken. Het voorbeeldje was redelijk scherp en samen met wat aanvullende foto’s kreeg ik toch een goed beeld van de hond. Met de passepartout erbij is de tekening geschikt voor een lijst van 24 x 30 cm.


Als het niet lukt

Soms zijn er echt geen bruikbare foto’s en dan kan ik de opdracht helaas niet aannemen. Soms heb ik geprobeerd om met de beschikbare foto’s iets gelijkends te maken, en lukt het toch niet. Voor mij is dat bericht moeilijk om te brengen, want ik weet hoezeer ik mensen daarmee teleurstel. Ik kan alleen maar hopen dat je er begrip voor hebt dat ik geen ondermaats werk wil afleveren.


De prijs

De prijs is hetzelfde als van de “gewone” portretten. Ik reken dus geen meerprijs voor de extra tijd die ik aan je opdracht bezig ben. De aanbetaling is € 10,00 en je hebt ook hier geen afnameverplichting.


Een afspraak maken

Als je zoveel mogelijk foto’s bij elkaar gezocht hebt kun je ze naar me mailen of een afspraak maken om ze samen te bekijken.