Dyenne verbouwt

Ik ben erg blij met de grote ramen.

Update 12 juli: Het is zover! Na een half jaar verbouwen zit ik op mijn nieuwe plekje en ben weer aan het tekenen. Eindelijk een aparte ruimte op de benedenverdieping met eigen ingang en toilet.

De volgende stap is dat mijn oude kantoortje omgetoverd wordt tot een ruimte waar ik kan inlijsten, papier snijden etc.. Het zal eind september worden voor het zover is, dus voorlopig klussen we dus nog even door.


Het nieuwe inlijsten

Passepartoutkleuren (v.l.n.r.) crème, wit en ivoor.

Zoals je misschien al gezien hebt op de website kun je een tekening door mij laten inlijsten. Voorheen had ik lijsten op voorraad in een paar verschillende kleuren en maten, maar sinds kort gebruik ik een ander systeem.

Op de website van de lijstenfabriek kies je een houten- of aluminium wissellijst uit, die ik voor je bestel. Zo heb je véél meer keus en ik heb geen (dure) voorraad meer. Ik maak geen winst op de lijsten. Je betaalt de lijstprijs van de lijstenfabriek met de bijbehorende verzendkosten, plus een klein bedrag voor het inlijsten.

Ook kies je een crème, witte of ivoorkleurige passepartout en na een week heb je de tekening ingelijst in huis.


Tafereeltje van losse foto’s

Muis en Tom – 25 x 35 cm

Deze tekening is samengesteld uit verschillende losse foto’s. De basis is de achtergrond met de potten en het oude tuingereedschap. Alle andere elementen (katten, muis, bloemen) werden daar aan toegevoegd. Poes Muis zelf bestond ook weer uit 3 verschillende foto’s. Het plaatje dat je ziet bestaat dus alleen als tekening.

Het was een hele klus om alles in elkaar te puzzelen, maar ik ben heel tevreden met het resultaat en de baasjes van Muis en Tom waren blij verrast.


Mensenportretten

Kaytlin – 18 x 24 cm

Ik krijg regelmatig de vraag of ik ook mensen teken. Tot voor kort zei ik daar altijd nee op, maar nu heb ik toch zes mensenportretten in opdracht gemaakt. Ze krijgen geen plaatsje op de website (omdat die nu eenmaal voor de dierenportretten is), maar wie meer wil weten of zien kan altijd even een mailtje sturen.


Miniportretjes

Nina – 10,5 x 15 cm – lijst 18 x 24 cm

Op verzoek maak ik ook kleinere portretjes. Dit voorbeeldportretje is 10,5 x 15 cm ofwel ansichtkaart formaat. Ik tekende het met grafiet- en neropotlood en voor de kleinste details gebruikte ik een hele dunne pigmentliner.