Inlijsten

Passepartout en inlijsten

 
Een tekening op papier dient ter bescherming ingelijst te worden achter glas. Om te zorgen dat de tekening het glas niet raakt wordt een passepartout gebruikt. Deze wordt op maat met de tekening meegeleverd. De kleuren die ik op voorraad heb zijn crème, wit en ivoor.

Passepartout kleuren (v.l.n.r.): crème, wit en ivoor.

De buitenmaat van de passepartout zoals die in de prijslijst staat is tevens de lijstmaat. Ik gebruik standaard afmetingen, zodat je de tekening eenvoudig zelf kunt inlijsten in een wissellijst. Je kunt het natuurlijk ook naar de lijstenmaker brengen voor professioneel inlijsten. Wil je de tekening liever meteen ophangen, dan kun je hem ook door mij ingelijst laten afleveren.


Houten of aluminium wissellijsten

! Voor het inlijsten gebruik ik uitsluitend wissellijsten die voorzien zijn van draaiveren aan de achterkant!

Aluminium wissellijst met crème passepartout

Natuurlijk moet een lijst ook bij het interieur passen. Je kunt daarom zelf op de website van de lijstenfabriek een houten- of aluminium wissellijst uitkiezen.

De lijst kies je pas uit als de tekening af en goedgekeurd is. De levertijd van een ingelijste tekening is ca. 7 werkdagen na ontvangst van de betaling.


Wat kost het?

Voor de lijst betaal je de prijs zoals die vermeld staat op de website van de lijstenfabriek plus de door hen gerekende verzendkosten. Voor het inlijsten reken ik € 5,00 tot € 12,50, afhankelijk van de lijstmaat.

Tekeningen die zijn ingelijst in een lijst groter dan 40 x 50 cm worden niet door mij verzonden. Je kunt deze ophalen in Oud Gastel.