Over Dyenne

Over Dyenne

 
zelfportret met VlinderHallo, mijn naam is Dyenne Nouwen. Als tekenaar heb ik me gespecialiseerd in het portretteren van dieren. Dat doe ik inmiddels ruim 20 jaar en nog steeds met heel veel plezier.


Opleiding

Na de middelbare school ging ik naar het SISA in Antwerpen. Ik volgde daar de richting “publiciteit” omdat ik reclametekenaar/ illustrator wilde worden. Terug in Nederland volgde ik nog een extra cursus illustreren. Ik haalde ook mijn vakbekwaamheid dierenasiel- dierenpensionhouder, omdat ik destijds als vrijwilliger in een dierenasiel werkte. Door die combinatie gebruikte ik vaak dieren in mijn teken- en schilderwerk en ik kreeg al snel verzoeken om dieren in opdracht te schilderen. Na een aantal exposities kwamen er zoveel opdrachten binnen dat ik besloot om er mijn beroep van te maken. Ik liet me inschrijven bij de Kamer van Koophandel als zelfstandig kunstenaar.


Mijn voorkeuren

Iedereen die tekent of schildert heeft wel zijn voorkeuren voor bepaalde materialen en technieken. Zelf werk ik graag met potlood en inkt. Ik houd van de uitstraling en de sfeer van grijstinten. Het is ook een uitdaging om met alleen een potlood of wat inkt iets moois te maken.


Onze huisdieren

Ik woon samen met Theo en wij hebben altijd al meerdere honden en/of katten tegelijk als huisdier gehad. Momenteel hebben we twee katten, Smokey van tien en Vlinder van vier jaar. Smokey heb ik vanaf 2,5 weken oud met de fles grootgebracht en Vlinder is als kitten van drie maanden aan komen lopen.

Sinds de zomer van 2015 woont Nina bij ons, een Spaanse asielhond die door een stichting naar Nederland gehaald werd. Na steeds weer herplaatst te zijn hopen we dat ze nu voorgoed bij ons kan blijven.

Het is een heel verhaal geworden, maar nu weet u wel wat meer van de persoon achter de tekeningen.