Over mij

Over mij

 
Hallo, mijn naam is Dyenne Nouwen. Ik ben getrouwd met Theo en wij wonen samen met onze hond en twee katten in een oud huisje in het buitengebied van Oud Gastel in Noord Brabant.

Als dierenliefhebber en tekenaar heb ik me gespecialiseerd in het portretteren van dieren. Dat doe ik inmiddels ruim 20 jaar en nog steeds met heel veel plezier.


Opleiding

Na de middelbare school ging ik naar het SISA in Antwerpen. Ik volgde daar de richting “publiciteit” omdat ik reclametekenaar/ illustrator wilde worden. Omdat ik als vrijwilliger in een dierenasiel werkte haalde ik ook mijn vakbekwaamheid dierenasiel-/dierenpension houder (nu vakbekwaam houder honden en katten). Ik bezocht veel shows om alle rassen goed te leren kennen en liep stage bij een dierenartsenpraktijk en een honden-opleidingscentrum.

Ik vond het erg leuk om dieren te tekenen en schilderen en ik kreeg al snel verzoeken van mensen om een portret van hun dier in opdracht te maken. Na een aantal exposities kwamen er zelfs zoveel opdrachten binnen dat ik besloot om er mijn beroep van te maken. In plaats van de commerciële reclamewereld koos ik voor een inschrijving bij de Kamer van Koophandel als zelfstandig kunstenaar.


Mijn werkplek

Toen we naar Oud Gastel verhuisden raakte ik ook mijn atelier bij het vorige huis kwijt. Het nieuwe huis moest eerst flink verbouwd worden, voordat ik weer een eigen werkplek had. In de zomer van 2017 hebben we een kamer aangebouwd. Nu heb ik een fijne ruimte waar ik tekeningen kan maken.


Mijn voorkeuren

Iedereen die tekent of schildert heeft wel zijn voorkeuren voor bepaalde technieken. Zelf teken ik graag in zwart-wit met verschillende materialen, zoals grafietpotlood, carbonpotlood en inkt. Ik houd van de gedetailleerdheid en de rustige sfeer van een tekening in grijstinten. Het voelt ook altijd een beetje als toveren om met een paar potloden een dier op papier te laten verschijnen.


Onze huisdieren

Ik heb altijd al meerdere honden en/of katten tegelijk als huisdier gehad. Meestal zijn dit vondelingen of herplaatsers. Momenteel hebben we twee katten, Smokey en Vlinder. Smokey heb ik vanaf 2,5 weken oud met de fles grootgebracht en Vlinder is als kitten van drie maanden aan komen lopen.

Sinds de zomer van 2015 woont Nina bij ons, een Spaanse asielhond die door een stichting naar Nederland gehaald werd. Ze had de pech dat ze de jaren daarna nergens lang mocht blijven. Toen ze weer in de tijdelijke opvang zat hadden wij nog een plaatsje voor haar vrij en ze brengt nu bij ons haar oude dag door.


Ben je er nog?

Ik weet het, het is een heel verhaal geworden. Maar nu weet je wel wat meer van de persoon achter de tekeningen. Wil je op de hoogte blijven van wat ik doe? Ik ben niet zo heel erg aktief op social media, maar ik plaats wel foto’s van mijn werk op Instagram en Facebook.

Lijkt het je leuk om door mij een tekening te laten maken, wil je meer weten of gewoon even gedag zeggen? Je kunt me altijd even bellen of mailen.