Werkwijze opdrachten

Werkwijze opdrachten

 
De basis voor een dierenportret is natuurlijk de voorbeeldfoto. Van je mooiste foto probeer ik een nog mooiere tekening te maken. Dat doe ik op zwaar (250-300 grams), zuurvrij papier met “kleur”echte tekenmaterialen, zodat je tekening niet vergeelt of verbleekt. Ook wordt de tekening ingespoten met een speciaal fixeermiddel.

De 4 stappen voor een portret in opdracht:

  1. Je aanvraag: Je stuurt me de foto(‘s) van het dier, samen met je wensen. Dat kan per e-mail, via WeTransfer of met het aanvraagformulier. Ik bekijk de foto’s en overleg met jou wat de mogelijkheden zijn.
  2. De prijsopgave: Als ik je opdracht kan aannemen ontvang je een prijsopgave met de totaalprijs van het portret en de gegevens voor de aanbetaling. Als ik foto’s moet samenvoegen maak ik een voorbeeld.
  3. De opdracht plaatsen: Je bevestigt je opdracht met een aanbetaling van € 10,00.
  4. Als de tekening af is: Als de tekening (bijna) af is ontvang je een foto. Aan de hand daarvan kun je aanpassingen doorgeven tot het portret helemaal naar wens is. Pas dan betaal je het resterende bedrag en kun je de tekening afhalen of thuis ontvangen via post.nl (de tekening wordt uiteraard stevig ingepakt).

Tevredenheidsgarantie: Ik vind het belangrijk dat je 100% tevreden bent met het resultaat. Daarom hoef je het portret niet te nemen als het niet geworden is zoals je hoopte.


De kwaliteit van de voorbeeldfoto’s

Het eindresultaat van het portret wordt grotendeels bepaald door de kwaliteit van de voorbeeldfoto’s. Om een mooie gedetailleerde tekening te maken heb ik heldere en scherpe foto’s nodig. Hieronder staan een aantal richtlijnen:

  • De foto’s zijn bij voorkeur zo groot mogelijk (1200 x 1600 pixels / 850 kB of groter), zodat ik kan inzoomen op de details.
  • Mail de originele, onbewerkte bestanden (dus a.u.b. niet zelf digitaal verbeteren of vergroten).
  • De details (haren, ogen, neus) moeten in ieder geval duidelijk zichtbaar zijn.
  • Kies foto’s die bij daglicht gemaakt zijn, zonder flits en liever niet in de zon.

Naast je voorkeursfoto ontvang ik graag nog wat extra foto’s die van verschillende kanten genomen zijn. Dit helpt me om een beter beeld te krijgen van het dier.


Wat kan er aangepast worden?

De houding van het dier wordt overgenomen zoals die op de foto staat. Maar vaak is het wel mogelijk om aanpassingen te doen, waardoor de tekening mooier wordt dan de foto. Een drukke achtergrond kan bijvoorbeeld vereenvoudigd worden en een riem kan ik weglaten. Ook kan ik losse foto’s op een tekening samenvoegen tot één geheel (bij dezelfde belichting en hoogte).

Wil je speciaal voor de tekening foto’s maken? Lees dan ook even deze Fototips.
Als je wilt weten of je foto’s geschikt zijn kun je ze uiteraard eerst even mailen ter beoordeling. Dat geldt ook als het dier overleden is.


Foto’s laten maken

Je kunt je dier ook door mij laten fotograferen. Voor € 10,00 heb je minimaal 3 foto’s om uit te kiezen.


Wil je meer weten of wil je een tekening laten maken? Ga dan naar Contact / bestellen.