Werkwijze opdrachten

Werkwijze opdrachten

 
De basis voor een dierenportret is de voorbeeldfoto. Van je mooiste foto probeer ik een nog mooiere tekening te maken. Dat doe ik uitsluitend met professionele materialen. Ik gebruik 300 grams zuurvrij papier van 100% katoen en “kleur”echte tekenmaterialen, zodat je tekening niet vergeelt of verbleekt. Ook wordt de tekening behandeld met Winsor & Newton professional fixative om hem extra te beschermen.

De 4 stappen voor een portret in opdracht:

  1. Je aanvraag en de prijsopgave: Je stuurt me de foto(‘s) van het dier, samen met je wensen. Dat kan per e-mail, via WeTransfer of met het contactformulier. Ik bekijk de foto’s en overleg met jou wat de mogelijkheden zijn. Aan de hand daarvan ontvang je een prijsopgave met de totaalprijs van het portret en de gegevens voor de aanbetaling.
  2. De opdracht plaatsen: Je plaatst je opdracht met een aanbetaling van 20%.
  3. Als de tekening af is: Zodra de tekening (bijna) af is ontvang je een foto. Aan de hand daarvan kun je aangeven of je nog iets aan de tekening wilt laten aanpassen.
  4. Het afleveren: Als de tekening naar wens is kies je een passepartout kleur. Daarna betaal je het resterende bedrag en wordt de tekening verzonden via post.nl (de tekening wordt uiteraard stevig ingepakt), of je kunt de tekening afhalen.

Tevredenheidsgarantie: Ik vind het belangrijk dat je 100% tevreden bent met het resultaat. Daarom hoef je het portret niet te nemen als het niet geworden is zoals je hoopte. De aanbetaling gebruik ik als vergoeding voor de materiaalkosten en het resterende bedrag hoef je niet te betalen.

De voorbeeldfoto

 
Het eindresultaat van het portret wordt grotendeels bepaald door de kwaliteit van de voorbeeldfoto(‘s). Om een mooie gedetailleerde tekening te maken is het belangrijk dat de foto duidelijk is en dat de ogen van het dier er mooi op staan.

Hieronder staan een aantal richtlijnen:

  • De foto is minimaal 1200 x 1600 pixels / 850 kB, maar bij voorkeur groter dan 2 MB, zodat ik kan inzoomen op de details.
  • De foto is scherp en helder.
  • De details (snorharen, vachtstructuur) moeten duidelijk zichtbaar zijn.
  • Kies een foto die bij daglicht gemaakt is, zonder flits en liever niet in de zon.

Bij een portrettekening draait het om de herkenbaarheid van het dier. Het is dus belangrijk dat het plaatje klopt en dat het dier op de voorbeeldfoto staat zoals het écht is. Naast je voorkeursfoto ontvang ik graag nog wat extra foto’s die van verschillende kanten genomen zijn. Dit helpt me om een beter beeld te krijgen van het dier.


De juiste compositie: kop of helemaal

       

Kop: Wil je alleen de kop van het dier getekend? Mail dan foto’s waar alleen kop, hals en schouder op staan.
Het hele dier: Wil je het dier helemaal op een tekening? Kies dan foto’s waar het volledig opstaat, zonder onnodig veel achtergrond.


Wat kan er aangepast worden?

De houding van het dier wordt overgenomen zoals die op de foto staat. Maar vaak is het wel mogelijk om aanpassingen te doen, waardoor de tekening mooier wordt dan de foto. Een drukke achtergrond kan bijvoorbeeld vereenvoudigd worden en een riem kan ik weglaten. Ook kan ik losse foto’s op een tekening samenvoegen tot één geheel (bij dezelfde belichting en hoogte).


Foto’s versturen

Foto’s versturen kan naar via de pagina Contact / bestellen.