Dierenportretten – mogelijkheden en prijslijst

Dierenportret in opdracht – mogelijkheden en prijslijst


De mogelijkheden

    • Ik teken in zwart-wit met grafietpotlood of met contékrijt (nieuw).
    • Je hebt de keuze uit verschillende formaten en prijzen.
    • De tekening wordt afgeleverd inclusief passepartout.

In een zwart-wit portret worden kleuren “vertaald” naar de juiste vormen, texturen en contrasten. En omdat er geen afleiding is door kleur, gaat alle aandacht direct naar de expressie van het dier.

Het voordeel van een tekening is dat ik de afbeelding naar wens kan aanpassen. Een drukke achtergrond van de voorbeeldfoto kan ik weglaten of vereenvoudigen. Ook andere (storende) dingen kan ik aanpassen, zodat de tekening mooier wordt dan de foto.

Kop of helemaal: Afhankelijk van de foto(’s) die je hebt kun je bij een grafiettekening kiezen voor een tekening van de kop of van het hele dier. Bij een kopstudie met contékrijt teken ik de kop en een deel van de borst.

Meerdere dieren op één tekening: Bij voorkeur staan de dieren bij elkaar op één foto. Dieren samenvoegen is mogelijk met foto’s die hetzelfde zijn qua scherpte, belichting en de hoogte waarop ze genomen zijn. Anders kies je beter voor losse tekeningen.


Materialen en passepartout

Passepartout: De tekening wordt afgeleverd inclusief passe-partout, zodat je hem eenvoudig kunt (laten) inlijsten in een standaard formaat wissellijst. Je kunt kiezen uit een witte of crème passepartout.

Tekenmaterialen: Ik gebruik uitsluitend professionele en “kleur”echte tekenmaterialen en zuurvrij papier, zodat het portret niet verbleekt of vergeelt.

Grafietpotlood of Contékrijt: Naast de gedetailleerde grafiettekeningen maak ik nu ook kopstudies met contékrijt. Met contékrijt is het mogelijk om van minder gedetailleerde foto’s een tekening te maken. Voorbeelden worden in de loop van 2020 aan de galerij toegevoegd.


Formaten en prijzen 2020

Verzenden binnen Nederland: € 10,00. Verzendkosten België zijn op aanvraag.


Wil jij ook een tekening van je dier laten maken?

Hoe je foto’s aanlevert en een opdracht plaatst lees je bij de Bestelinformatie.