Dierenportretten – voorbeelden

Voorbeelden dierenportretten

 
Hieronder zie je voorbeelden van dierenportretten in grafietpotlood en pastelpotlood. Afhankelijk van het gekozen formaat en materiaal kun je een tekening laten maken van de kop, het hele dier of meerdere koppen/dieren samen. Onderaan de pagina vind je voorbeelden van portretjes in inkt met grafiet of aquarel.


DIERENPORTRETTEN IN GRAFIETPOTLOOD

Met grafietpotloden kan ik zeer gedetailleerde zwart-wit tekeningen maken, mits de referentiefoto van goede kwaliteit is. Je kunt kiezen voor een tekening van de kop of van het hele dier, op een witte of grijze achtergrond.

Alle dieren – KattenHonden

 
DIERENPORTRETTEN IN PASTELPOTLOOD

Bij een pasteltekening teken ik de kop van het dier op een lichtgrijze achtergrond. Een tekening van een heel dier is mogelijk op de grotere formaten. Ik gebruik pastelpotloden in warme grijstinten. Daardoor heeft een pasteltekening een iets warmere uitstraling dan een tekening in grafietpotlood. De details breng ik aan met grijze kleurpotloden.


 
KLEINE KOPSTUDIE / GEDENKPORTRETJES in zwart-wit en in kleur

Bij deze dierenportretjes teken ik alleen de kop, met een combinatie van inkt en grafietpotlood. Door het kleinere formaat zijn deze portretjes het meest geschikt om weg te zetten in een fotolijstje. Gedenkportretjes in kleur vind je op dierenportretje.blogspot.com.