Over mij

Door wie wordt je dier getekend?

Hallo, mijn naam is Dyenne Nouwen.

Ik woon samen met echtgenoot Theo en poes Smokey in het buitengebied van Oud Gastel (NB).

In mijn vrije tijd ga ik graag naar een museum of expositie. Verder hou ik van arthouse films, wandelen, fotograferen en natuurlijk van tekenen.

Ooit volgde ik een opleiding om reclametekenaar te worden, maar door mijn passie voor dieren wijzigde mijn plan: ik liet me inschrijven bij de Kamer van Koophandel en werd dierenportrettist.

In de afgelopen 30 jaren heb ik al heel wat dieren vereeuwigd en ik dat doe ik nog steeds, met veel plezier. Ik teken niet alleen dieren die nog in leven zijn. Het is ook erg dankbaar werk om een aandenken te tekenen aan een overleden huisdier.

Het liefst teken ik met grafietpotlood en grijze pastelpotloden. Ik hou van de rustige sfeer van een tekening in zwart-wit. Het voelt ook altijd een beetje als toveren om met potloden een dier op papier te laten verschijnen.

Gedenkportretje van Jari – 12 x 17 cm

Ik teken graag mooie ogen en een lieve blik, maar ook grijze snuiten, kromme pootjes en rafeloren. Want het zijn juist díe dingen die een dier zo uniek maken.

Als ik je dier ga tekenen overleggen we op welke manier ik tot het beste resultaat kan komen. Het gebeurt regelmatig dat foto’s van een overleden dier van iets mindere kwaliteit zijn. Dan kijk ik wat de mogelijkheden zijn om toch een mooi aandenken aan je dier te maken.

Wil je meer weten over mijn werk? Kijk dan eens rond op de website. Ik plaats regelmatig foto’s van nieuw werk bij de voorbeelden en op Instagram.

Heb je interesse om door mij een tekening van je huisdier te laten maken of wil je meer weten? Je kunt me altijd even bellen of mailen!