Over mij

Over mij

Hallo, mijn naam is Dyenne Nouwen. Ik ben getrouwd met Theo en wij wonen samen met onze hond en kat in Oud Gastel.

Als dierenliefhebber en tekenaar heb ik me gespecialiseerd in het portretteren van dieren. Dat doe ik al ruim 25 jaar en nog steeds met heel veel plezier.


Opleiding

Na de middelbare school ging ik naar het SISA in Antwerpen. Ik volgde daar de richting “publiciteit” omdat ik reclametekenaar/ illustrator wilde worden. Omdat ik als vrijwilliger in een dierenasiel werkte haalde ik ook mijn vakbekwaamheid dierenasiel-/dierenpension houder (nu vakbekwaam houder honden en katten). Ik bezocht veel shows om alle rassen goed te leren kennen en liep stage bij een dierenartsenpraktijk en een honden-opleidingscentrum.


Mijn werk

Ik vond het erg leuk om dieren te tekenen en schilderen en ik kreeg al snel verzoeken van mensen om een portret van hun dier te maken. Na een aantal exposities kwamen er zelfs zoveel opdrachten binnen dat ik besloot om er mijn beroep van te maken. In plaats van de commerciële reclamewereld koos ik voor een inschrijving bij de Kamer van Koophandel als zelfstandig kunstenaar.

Als professioneel dierenportrettist maak ik tekeningen van honden en katten in opdracht en sinds 2012 geef ik ook tekenles aan volwassenen.


Mijn voorkeuren

Iedereen die tekent of schildert heeft wel zijn voorkeuren voor bepaalde technieken. Zelf teken ik graag in zwart-wit met verschillende materialen, zoals grafietpotlood en pastelpotloden. Ik houd van de gedetailleerdheid en de rustige sfeer van een tekening in grijstinten. Het voelt ook altijd een beetje als toveren om met een paar potloden een dier op papier te laten verschijnen.


Onze huisdieren

Ik heb altijd al meerdere honden en/of katten tegelijk als huisdier gehad. Meestal zijn dit vondelingen of herplaatsers. Momenteel hebben we één hond en één kat.

Poes Smokey heb ik als weeskitten met de fles grootgebracht. Het is een echte kletskous en ze weet goed uit te leggen wat ze van haar personeel verwacht.

Hond Nina komt uit een Spaans asiel en werd door een stichting naar Nederland gehaald. Ze had de pech dat ze de jaren daarna nergens lang mocht blijven. Toen ze weer in de tijdelijke opvang zat hadden wij nog een plaatsje voor haar vrij en ze brengt nu bij ons haar oude dag door.


Ben je er nog?

Ik weet het, het is een heel verhaal geworden. Maar nu weet je wel wat meer van de persoon achter de tekeningen. Wil je op de hoogte blijven van wat ik doe? Ik plaats regelmatig foto’s van nieuw werk in de Portfolio en op Instagram.

Lijkt het je leuk om door mij een tekening te laten maken of wil je meer weten? Je kunt me altijd even bellen of mailen.